Guide til at følge med i nyheder, artikler og blogs

Der er rigtig meget læsestof at finde på nettet. Så meget, at kunsten er at finde og vælge det man bedst kan lide. Her er nogle idéer til hvad du kan gøre:

Brug Facebook som nyhedsinspirator
Jeg bruger i stigende grad Facebook til at finde godt læsestof på nettet. Der er primært to måder til dette:

  • At følge personer der deler mange nyheder. Man behøver faktisk ikke at være venner med folk for at følge dem. Hvis personen har en åben profil, så kan man blot følge uden at være venner. Selv følger jeg en række journalister og debattører igennem hvilke jeg bliver opmærksom på meget netlæsning. Det er selvfølgelig en fordel hvis man interesserer sig for noget lignende den man følger interesserer sig for.
  • Følge medier på Facebook. Mange medier deler nogle af deres nyeste historier på Facebook. Så hvis du følger (liker) Facebook-sider for medier der interesserer dig, så vil du løbende på Facebook kunne se nyheder indenfor genrer du selv har valgt. Da jeg interesserer mig for “tech og net” følger jeg f.eks. de engelssprogede Wired og The Verge. Men jeg følger f.eks. også danske Børsen.

Tilmeld dig mediers nyhedsbreve
En måde at følge medierne læsestof er, at tilmelde sig deres nyhedsbreve. På den måde får man en eller flere gange om dagen et nyhedsbrev med de seneste nyheder. Her er links til tilmelding, hvor man også kan vælge hvad og hvilke medier der interesserer én:

nyhedsbreve.tv2.dk
nyhedsbreve.dr.dk/profile/default
nyhedsbreve.berlingske-mail.dk
nyhedsbreve.politiken.dk
jyllands-posten.dk/service/topnyheder
ekstrabladet.dk/nyhedsbreve
information.dk – tilmeld nederst
altinget.dk – tilmeld nede i højre hjørne

Apps
App til smartphones eller tablet er også en måde at læse nyhedsartikler på. Ulempen er dog, at man skal åbne forskellige apps for at læse foroskellige mediers historier.

RSS
rss-feedRSS-feeds er en måde at holde sin nyhedslæsning up to date med. Det er kort fortalt en sammenfatning af det nyeste indhold i en speciel fil.  Hold øje med om et nyhedsmedie eller en blog har det orange symbol her til højre. Find så URL’en (webadressen) for RSS-feedet.

Brug feedly til at læse forskellige feeds med. På den måde kan du hurtigt overskue om mange medier har noget interessant at byde på.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen